Snart dags för Vattendag och WaterBlitz

Nu är det inte långt kvar till Skånes allra första WaterBlitz som arrangeras av Rååns vattenråd och FreshWater Watch helgen den 4/5 Juni. Ta en utflykt ut till Råådalen och bidra till att samla in mer kunskap om vår kära lilla å.

En WaterBlitz är en FreshWater-aktivetet med många deltagare. Vanligtvis går evenemangen under en helg. Medlemmar kan anmäla sig och få ett gratis testkit för färskvatten och bli riktiga forskare genom att testa vatten som finns i närheten. Den data som samlas in av hundratals personer under evenemangen ger oss en korrekt och jämförelsebar ögonblicksbild av vattenkvaliteten i en viss region. Under de senaste fem åren har organisationen FreshWater Watch genomfört WaterBlitz i Storbritannien, Italien, Frankrike, Irland, Luxemburg och i Mälardalen.

Anmäl dig på event sidan. WaterBlitz arrangeras i samband med vattenrådets vattendag mittemot Vallåkra station den 4 juni.